Att tänka på inför Explorer Belt

Eftersom ett flertal av mina kamrater kommer att gå Explorer Belt till sommaren vill jag dela med mig av mina egna erfarenheter. Ha dock med i bakhuvudet att jag gick i Kroatien med gassande sol och medelhavsklimat medan du kanske kommer att gå i hällregn och kyla.

 • Ta mycket bilder och lägg ner tid på att skriva i loggboken, både under och efter vandringen (och före?). Det kan kännas jobbigt under vandringen men är guld värt efteråt.
 • Google Translate (http://translate.google.com/) är jättebra när man ska översätta till och från andra språk men bruka verktyget med förnuft.
 • Wikipedia är också jättebra att kopiera information från för att använda till en eventuell Sverigebok.
 • Packa lätt, packa lätt och packa lätt! I alla fall jag glömmer detta ibland och tar med en massa onödiga bra-att-ha-saker plus för mycket kläder.
 • Använd pengarna ni får. Håll koll på utgifterna men snåla inte!
 • Ta vara på kontakterna ni får med lokalbefolkningen. Man vet aldrig när man besöker landet igen och återbesök kan vara trevliga.
 • Spara alla papper, kartor och dokument ni får ut. De är trevliga att titta igenom när man varit hemma ett tag.

När jag tittade igenom min loggbok hittade jag även de här tipsen.

 • Choklad är inte bra i varmt klimat
 • Riktig, liten, ryggsäck är bra
 • Läs på om fotboll innan en resa. ALLA känner till Larsson, Ljungberg m.fl.
 • Köp inte gelatingodis.

Jag undrar just vad som föranledde första och andra raden!

Se även: Explorer Belt 2008.

This entry was posted in Scouting and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Att tänka på inför Explorer Belt

 1. Emelie Ekberg says:

  Hej, jag har anmält mig till Explorer Belt i sommar och undrar mest varifrån du sökte bidrag? Om du gjorde det? Svara gärna på mail.
  Emelie

  • Björn says:

   Just till Explorer Belt sökte jag inte så mycket bidrag eftersom jag inte hade någon egentlig kunskap om vad man kan söka. Hade jag åkt idag hade jag sökt från min kår eller mitt distrikt och från Prins Carl Gustafs Stiftelse. Värt att tänka på angående den sistnämnda är att dina ledare kan ha sökt bidrag därifrån redan så det är viktigt att du pratar med dem först!

   Prova också att söka bidrag från lokala Rotary– och Lions-föreningar.

   Det du bör tänka på när du skickar din ansökan är att skicka med programmet, även om det är preliminärt, deltagarlistan samt en utförlig beskrivning på arrangemanget, det vill säga ungefär en A4-sida. Läs också på vad de olika bidragsgivarna vill veta och skicka med sådan information också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.