Avinstallera spel i Vista

Nya sökningar ger ny inspiration. Till dig som sökte på “avinstallera spel i vista” kan jag tipsa om att det går till i princip på samma sätt som i Windows XP. Klicka på Windows-ikonen nere till vänster och gör följande

 1. Välj Kontrollpanelen.
 2. Se till att kontrollpanellen står på “Klassisk vy i kolumnen till vänster.
 3. Välj Program och funktioner.
 4. Enkelklicka på det spel du vill ta bort.
 5. I den horisontella menyn precis ovanför alla programmen ska nu alternativet “Avinstallera/ändra” alternativt “Avinstallera” dyka upp.
 6. Klicka på något alternativ som innehåller ordet avinstallera.
 7. Bekräfta i fönstret som dyker upp att du vill avinstallera.
 8. Bekräfta i nästa fönster att du är administratör genom att välja “Tillåt”.
 9. Följ avinstallationsguiden.

Observera att steg 9 kan se olika ut beroende på spelet som ska avinstalleras. I de flesta fall klarar man säg på att hela tiden klicka på OK och JA men läs helst texterna också!

Se även inlägget Avinstallera Vistas spel.

Lycka till! 🙂

This entry was posted in IT och teknik and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Avinstallera spel i Vista

 1. Michael says:

  Hej jag undrar om du kan hjälpa mig med installeringsproblem jag har!? jag ska installera age of empires 3 och det är kompitabelt med XP men när jag ska installera kommer texten “detta program har kända kompatibilitetsproblem” upp jag har försökt med att ändra inställningar så att det installerar med XP inställningar om man nu kan säga så, jag är inte jätte duktig på det här med datorer så jag är väldigt tacksam för alla tips jag kan få!!
  tack på förhand Mvh Michael

  • Det är svårt att svara på när man inte själv har provat samma sak eller sett vad som händer under installationen. För tillfället har jag för mycket annat att tänka på för att kunna göra någon djupare forskning på problemet så jag kan bara ge fem alternativ just nu.

   • Installera AoE3 i alla fall trots att installationsprogrammet varnar om kompatibilitetsproblem.
   • Skapa en genväg till installationsfilen och ange XP i kompatibilitetsläget i genvägens inställningar.
   • Uppgradera till Vista och prova igen (att Vista skulle vara sämre än XP är en myt enligt mig).
   • Prova att installera på en annan XP-dator för att se om det är din dator det är fel på.
   • Strunta i AoE3 och kör på tvåan istället.

   Vad jag kan se är AoE3 anpassat för XP så det borde inte vara några problem med installationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.