WordPress 2.8 beta 2

Jag hittade blogginlägget Kommande, WordPress 2.8 som berättar om den nya WordPress-versionen 2.8. Det är en del positiva saker som kommit till sedan version 2.7.1. Till att börja med har vi temainstalleraren. Den gör det möjligt att installera nya teman utan att man behöver ta till en FTP-klient. Utvecklarna har också äntligen automatiserat tidsinställningarna så att man slipper ange om bloggen ska följa normaltid eller sommartid.

Jag blev nyfiken och installerade beta-versionen på mitt webbhotellkonto. Det fanns faktiskt lite problem som jag stötte på. Dock får jag en känsla av att de beror mer på min webbläsare till exempel än på WordPress-installationen. Listan på problem finns i alla fall nedan.

  1. Guiden som automatiskt ska skapa filen wp-config.php och lägga in databasuppgifterna i den klarar inte att lägga in användarnamnet och lösenordet. Filrättigheterna för mappen jag kör bloggen i var angivet till 777 rekursivt på alla underkataloger inklusive filer och kataloger
  2. Drag-and-drop för widgets fungerar inte. Det går inte att flytta något till sidpanelen.

Frågan är om jag lyckas hitta något mer med tanke på att jag inte brukar dyka jättedjupt i WordPress funktioner men det är alltid något.

Om någon vill undersöka problemen kan det tilläggas att jag använder nedanstående “funktioner”. Det kan underlätta felsökningen att veta detta.
Binero Privat (Linux)
Firefox 3.0.10
FileZilla 3.2.4.1
Windows Vista Ultimate SP1
Wordpress-temat kan variera men jag försöker hålla mig till WordPress Default 1.6

This entry was posted in IT och teknik and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.