Datorsanering

Många känner till problemet med datorer som blir långsammare och långsammare ju äldre de blir. Till viss del beror det på att en dator precis som allt annat måste skötas om för att fungera bra. Rensar man inte datorn kommer den att översållas av onödiga filer som tar upp datorns minne.

Se till att din dator inte fungerar lika långsamt som en mycket gammal fin dator.

Se till att din dator inte fungerar lika långsamt som en mycket gammal fin dator.

Ett annat problem är hårddiskfragmentering. När filer läggs till och tas bort sprids de ut alltmer över hårddisken som efter ett tag ser ut som ett lapptäcke från medeltidens Sverige innan åkerreformationerna. Det gör läsning och skrivning av filer långsammare vilket i sin tur slöar ner datorn.

Den som läst mina inlägg tidigare vet dock att man enkelt kan åtgärda dessa båda problem. Detta helt gratis dessutom. För att lösa problemet med onödiga småfiler, onödiga program som körs igång vid datorns uppstart och fel i datorns register bör besöka inlägget Datorstädning.

När du besökt inlägget ovan kan du ta itu med fragmenteringsproblemet. Observera att du måste lösa problemen i den här ordningen annars fungerar inte defragmenteringen som den ska. Hårddiskens fragmentering löser man med just en defragmentering, lämpligtvis genom att besöka inlägget Defragmentering av hårddisk.

Lycka till med datorsaneringen och säg till om det är något du undrar!

This entry was posted in IT och teknik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Datorsanering

  1. Pingback: Diverse länkar - Bloggarkivet - Hemsidan hos Björn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.