Diverse länkar

Som du kanske märkt kan man spara lösenord i Firefox så att man inte behöver skriva in sina användaruppgifter när man ska logga in på en webbplats. Detta tycker en del webbplatser inte om utan har blockerat detta. Ibland kan det vara befogat men om man kan hantera lösenord på rätt sätt är det ganska enerverande. Om man vill blockera möjligheten att blockera “spara lösenord” kan man ta hjälp av sidan Fix Firefox Does Not Save, Store or Remember Password On Some Sites Permanently for Always Auto-Complete.

De flesta som jobbat med någon form av teknik vet att om det fungerar på första försöket är det något som är fel. Ibland kan det vara frestande att bara fråga om hjälp på något slumpvalt forum på nätet. Det kan fungera men jag vill ändå tipsa alla som tänkt så att läsa guiden How To Ask Questions The Smart Way. Med den i bakhuvudet när man letar teknikhjälp kan man komma långt. Den som vill ha artikeln serverad på svenska kan besöka Att ställa smarta frågor på Svenska Linuxföreningen.

De som följt min blogg vet att jag vid ett flertal tillfällen skrivit om datorsanering (Linuxanvändare kan sluta läsa nu). Detta eftersom många lägger ut tusentals kronor på att köpa ny dator. Det är miljömässigt och ekonomiskt betydligt mer försvarbart att helt enkelt göra en datorsanering. Idag vill jag tipsa om två artiklar från PC för alla, nämligen 9 enkla steg som ger dig en snabbare pc och Fimpa processerna – 8 steg till en snabbare pc. Dessa tar upp många bra saker som jag delvis berört i inläggen Datorstädning och Datorsanering.

This entry was posted in IT och teknik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.