Folkvett i juletid

Någon gång förra året lästa jag en text av en “folkvettsexpert” som skrev om julklappar och vårt sätt att önska oss saker. Hen tyckte att det är illa att man skriver önskelistor med artnummer, butik och inköpspris. Julens önskelistor ska inte vara inköpslistor tyckte hen. Jag håller inte riktigt med.

Till jul och födelsedag brukar jag önska mig saker jag behöver och då räcker det inte att önska sig en bredbandsdelare. Det finns så många olika bredbandsdelare så för att få rätt kombination av funktioner behövs det en önskning i stil med “Bredbandsdelare, Kjell & Company, 68-553”. Skulle jag önska “bredbandsdelare” och mina föräldrar köpte “Bredbandsdelare, Kjell & Company, 68-660” skulle jag förvisso vara tacksam men jag skulle inte kunna använda delaren. Det eftersom den senare saknar en del av de funktioner jag behöver. Jag skulle alltså vara tvungen att själv köpa den bredbandsdelare jag behöver och sedan stå där med en annan som jag inte kan använda.

Vilket är bäst? Följa “folkvettsexperten” eller det som faktiskt fungerar?

Däremot är jag inte lika noggrann med kläder så där skulle det fungera med önskningen “varm tröja”. Jag kan dock tänka mig att det är tvärtom för andra.
Sensmoralen av det hela? Gör det som fungerar bäst för dig och lyssna inte för mycket på de så kallade experterna.

This entry was posted in Allmänt, IT och teknik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.