FRA-lagen

Jag är fortfarande inte riktig säker på vad jag tycker om lagen som ger FRA rätt att avlyssna mina och andra svenskars privata förehavande på Internet. Hittills har jag bara läst negativa utryck om FRA. I kombination med det som sagts av medier och av FRA själv får det mig att fundera på hur säker vår integritet egentligen är. Jag lutar därför åt att tycka illa om lagförslaget. Medan jag funderar får gärna anhängare till lagen skriva kommentarer med argument för varför lagen är bra.

Om jag inte missminner mig påstår Staten att avlyssningen bara ska ske när vissa nyckelord detekteras och/eller att inte vanliga svenska medborgare ska avlyssnas. Men hur långt är steget från det till fullständig avlyssning, sedan censur och tillsist en diktaturstat. Jag tror det är ett långt steg till en diktatur men om vi har tagit ett första steg dit gillar jag inte utvecklingen som vi tagit.

Som tröst kan jag dock citera min historielärare

Det faktum att saken diskuteras är positivt ur en demokratisk synvinkel. I en diktatur skulle diskussionen tystas ner och aldrig förekomma.

This entry was posted in Fildelningsdebatten, IT och teknik and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.