Frosseri i gamla Metro-nyheter

Metrobloggens avdelning Fråga Ola finns det en del intressanta frågor. En del har fått bra svar men andra har besvarats på ett sätt som allvarligt ifrågasätter besvararens intelligens. Jag tänker främst på frågan av Linda Lindholm.

Ett plagg som är svart och vitt har en tvättrådslapp med texten: “tvättas med liknande färger” betyder det då att alla plagg som läggs i maskinen måste vara både svarta och vita? Eller menar de att man ska tvätta med bara vita plagg? Eller menar det att man ska tvätta med bara svarta plagg? Vad sjutton är “liknande färg” i detta fall? /Linda Lindholm

Hon fick svar från HM:s presskontakt

Det framgår inte om du har ett plagg som är flerfärgat, och som blivit märkt med denna tvättetikett. Vi märker enbart enfärgade plagg med detta tvättråd, så här verkar det i såfall röra sig om en felmärkning.
Tvättrekommendationen för ett plagg liknande det du beskriver nedan är att man tvättar det med liknande plagg, säger Håcan Andersson, presskontakt, Hennes & Mauritz AB.

För det första framgick det tydligt att plagget var svart OCH vitt vilket mycket väl kan tolkas som flerfärgat. För det andra upprepar den sista meningen det som står på tvättrådslappen, det vill säga det som frågeställaren undrade om.

Metro har även en del intressant nyhetsartiklar.

Var tionde student super för mycket. Det är väl ingen nyhet men jag förundras över människans förkärlek till giftet alkohol. Ta i alla fall ett glas vatten mellan varje drink!

Enligt Så ökar chanserna att överleva en flygkrasch ska man antingen vara ett barn eller en besättningsmedlem när olyckan är framme. Om jag inte minns fel skrev Illustrerad Vetenskap i någon artikel att 60 % av alla flygolyckor sker vid landningen. Således har du klarat av det värsta när du landat. Statistik är underbart!

“Frågan är om vi ska kalla det meningar” slår fast att man ska korrekturläsa sin text innan man publicerar den i sin blogg. Jag håller med och vill göra ett tillägg, se till att det du skriver är användbart för andra i någon form. Ingen, eller mycket få, är intresserad av att du ätit köttfärssås av blandfärs och gått en promenad.

I Metro listar: 10 nya lagar kan man läsa om några nya lagar som trädde i kraft 1 juli i år. Själv gillar jag speciellt nummer nio, Flyget ska klimatkompensera. Det är ett steg i rätt riktning. Om nu bara infrastrukturen och priserna för tågresor förbättras kan det här bli riktigt bra.

Och dagens I-landsproblem är Partykrocken. Stackars alla kändisar som inte kan festa på tre ställen samtidigt.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.