Hajk, flashback och Spotify

Imorgon ska jag iväg på hajk med Jönköpings sjöscoutkår. Det rör sig om en tvådagarshajk så man kan unna sig lite lyx som godis och chips. Att packa en chipspåse ger en skrämmande insikt i hur mycket luft tillverkaren trycker in i påsen. Troligtvis för att det ska verka vara mer i.

En annan “jobbig” sak med att packa är att det ger flashbacks till roliga arrangemang som till exempel Explorer Belt. Det är smått sorgset att minnas hur kul man hade med vänner som man ser alltför sällan efter slutförd aktivitet.

När jag ändå håller på kan jag ge en minirecension av Spotify. Efter en dags användande på premiumnivå är mitt intryck att tjänsten fungerar bra med utmärkt ljudkvalitét. Och då använder jag inte några standardhögtalare till datorn. Utbudet är utmärkt även om man ibland hittar låtar som inte går att hitta (haha). Tro det eller ej men Spotify är faktiskt smidigare än The Pirate Bay! Det som talar emot tjänsten är att den fortfarande är dyr. 99 kronor per månad blir 1188 kronor på ett år vilket motsvarar ungefär nio nysläppta CD-skivor. Visst är det skönt att slippa reklam men 29 kronor tycker jag är ett rimligare pris, i alla fall för studenter. Det ska bli intressant att se hur tjänsten utvecklas. Den har i alla fall möjligheten till att “legalisera” många fildelare när det gäller musiken. Hittills tycker jag det varit värt att prova ett Premium-konto en månad.

This entry was posted in Fildelningsdebatten, IT och teknik, Scouting and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.