Jönköpings kommun och de utdragna löftena

Sedan en tid tillbaka har jag flyttat till Jönköping för att studera där. Jag hade turen att hitta en central studentlägenhet som såg bra ut. Problemet som uppstått sedan dess har tvingat mig att revidera den synen. När jag först blev visad lägenheten av hyresvärden, Jönköpings kommun, fick jag löftet att rummet skulle målas om och toalettstolen skulle bytas ut. Detta var i juli månad i år. Även om en del andra lägenheter i samma korridor blev ommålade under juli till början av augusti, det vill säga innan jag flyttat in och rummet stod tomt, blev mitt rum inte ommålat förrän en bra bit in på terminen. Eftersom jag då redan var inflyttad innebar det en hel del extra besvär för både målarna och mig.

Men jag ska inte klaga, en del har fortfarande inte fått sina rum ommålade. De har fått höra att "Ni bor i en av våra studentlägenheter och det är inte meningen att de ska hålla så hög kvalitet att de målas om efter varje hyresgäst".

Toalettstolen, som inte ser trevlig ut, har i skrivande stund fortfarande inte bytts ut. Detta trots förnyade löften. Det senaste gör gällande att toalettstolen skulle ha bytts ut i måndags (15:e september) den här veckan.

Jag har även fått löften om att min dörr ska ses över eftersom den griper. Detta har inte blivit åtgärdat än.

Ett annat problem är nycklarna. När jag tittade på lägenheten fick jag två nycklar. Det var förvisso trevligt att få en reservnyckel men jag hade uppskattat om jag i samma veva fått i alla fall postnyckeln. Den fick jag, efter flera samtal till hyresvärden, någon vecka efter att jag flyttat in. Det var lite svårt att läsa min post under den tiden. Det var tur att jag inte väntade något viktigt som till exempel räkningen för hyran eller blanketter för studielån. Jag är faktiskt inte ironisk nu men jag hade ju kunnat vänta något viktigt, eller hur?

Tvättnyckeln har jag fortfarande inte fått så officiellt har jag inte tvättat något på en och en halv månad. Hur tänker hyresvärden egentligen?! Fast å andra sidan, tvättmaskinerna har inte varit i så bra skick enligt mina grannar så det har kanske inte gjort någon skillnad. Visserligen har hyresvärden kommit med en ny tvättmaskin för någon vecka sedan. Den står ovanpå en annan tvättmaskin i tvättstugan och ser fin ut. Tråkigt bara att den inte har kopplats in. Det kanske är meningen att vi hyresgäster ska skruva loss el-dosan och tvinna ihop elkablarna. Jag har ingen aning om var man bryter strömmen men att göra en elmontering med strömmen på i en tvättstuga när man inte är utbildad elektriker kan väl inte vara så farligt?

Sedan har vi TV-kanalerna. Personligen lider jag inte av att det inte fixats men andra i korridoren tycker det är trist att en del kanaler saknas. Löfte om att detta skulle fixas fick de tydligen förra året!

Här är en lista på saker Jönköpings kommun lovat att åtgärda men som fortfarande inte åtgärdats:

  • Torktumlaren som skulle bytas ut
  • Dörren som griper
  • Toalettstolen som skulle bytas ut
  • Tvättnyckeln som saknas

Utöver detta skulle det vara bra om tvättmaskinen kopplades in.

På korridormötet där kommunen representant uteblev, trots löften om att komma, listade vi i korridoren ännu fler saker. Den fullständiga listan har inte jag men jag vet att kommunen har fått den eftersom de svarat på det mail med listan som en av korridormedlemmarna skickat ut. Det har snart gått tre veckor sedan dess och fortfarande har inte mycket hänt (även om en tvättmaskin placerats i tvättstugan och vasken i köket blivit halvlagad).

Fotnot: att en dörr griper innebär att den är trög att öppna och stänga. I mitt fall beror det på att dörren eller karmen blivit sned vilket gör att dörren ligger mot dörrkarmen.

This entry was posted in Studentliv and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.