Labration i HTML

Morgondagens labration i Datalogi och PC-teknikär rent skrattretande. Vi ska göra webbplatser, eller sidor rättare sagt, med mycket enkel formatering. Bland annat ska vi lära oss använda font-taggen. Ni vet den fär taggen som formaterar hur texten ser ut. Ja, just den där taggen en vettig människa aldrig använder.

Till detta ska vi göra ett PHP-script som förstorar texten en storlek i taget. Få se nu, vad innehåller bjornlarsson.se? Jo, formatering med flera stilmallar, php-script som hämtar moduler och databaser samt slumpmässiga sidhuvudbilder, för att nämna några saker. Jag är lite oroad inför morgondagen, det var så länge sedan jag sysslade med så enkel HTML-teknik att den kunskapen kanske glömts bort.

I vilket fall, om du vill se vad det handlar om kan du besöka http://hem.hj.se/~labj0842/lab6/ där mina labbfiler finns.

Jag har full förståelse för att en del inte känner till HTML och PHP men för många i klassen är det här som att försöka lära en mattelärare vad 1+1 blir. Det ska bli intressant imorgon.

Se även: Webbplatsguiden.

This entry was posted in IT och teknik, Studentliv and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.