Ny trasig dator

Igår fick jag så datorn jag beställt och längtat efter. Dessvärre är lagen om alltings jäklighet nästintill en naturlag. När jag och en kamrat hämtade ut paketet med datorn var paketet trasigt, smutsigt, öppnat och vänd på fel sida. Inte bra med så ömtåliga varor som datorer. Väl hemma visade sig mina farhågor vara sanna. Datorn har fått en så kraftig smäll att chassiet (av metall väl att märka!) spräckts. När jag tittar i chassit ligger där flera lösa plastdelar och processorfläkten har lossnat. Med tanke på att datorn vänts runt under transporten har fläkten och plastbitarna kunnat fara runt och skada elektroniken.

När jag beställde datorn beställde jag även montering och testkörning av datorn. När jag tittar efter har Datorbutiken, som jag beställt datorn av, inte installerat ett av grafikkorten. Här blir man lite förbryllad. Jag har ju betalat för att få det kortet installerat! Och hur har datorbutiken kunnat kolla att datorsystemet fungerar när inte alla komponenter är installerade? Och varför har de inte installerat allt när jag betalat dem för att göra det? Utöver det här tillkommer att jag beställt montering för att få garanti på systemet. Om jag öppnar och pillar i datorn försvinner garantin. Hur ska jag då kunna installera grafikkortet utan att garantin försvinner? Om Datorbutiken tycker jag kan installera en del av komponenterna hade de lika gärna kunnat skicka en omonterad dator och inte tagit betalt för att montera delar av den!

Så här är lite feedback till Datorbutiken och Posten.
Posten: datorer och annan elektronik tåler förvisso en hel del men ska ändå behandlas med största varsamhet. Att tappa ett paket med elektronik är mycket dumt och oansvarigt. Elektronik är som en människa, i vissa fall kan den överleva extremt våld men ibland räcker det med hur lite som helst för att det ska gå åt skogen.
Datorbutiken: när en kund betalar för att få en dator monterad ska ni montera ALLA delar. När ni sedan skickar ett paket med en dator eller annan ömtålig elektronik skall paketet märkas med “Denna sida upp!”- och “Ömtåligt, hanteras varsamt!”-etiketter.

Att klaga på en trasig dator kan verka småsint ur ett globalt perspektiv med fattigdom, svält och slaveri men det är ingen ursäkt för att företagen som tillverkar och levererar datorn ska få missköta sig.

This entry was posted in IT och teknik and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ny trasig dator

 1. spydon says:

  Kör du med flera grafikkort? (mer än ett internt och ett pci/-e)
  Du har rätt mycket irrelevanta taggar, eller etiketter som du kallar det, till dina inlägg…

 2. Webbmaster says:

  Originally Posted By spydon
  Kör du med flera grafikkort? (mer än ett internt och ett pci/-e)
  Du har rätt mycket irrelevanta taggar, eller etiketter som du kallar det, till dina inlägg…

  Jag kör med dubbla grafikkort och det var ett av dem som Datorbutiken missat att installera.

  Anledningen till att jag kallar etiketterna för etiketter är framför allt att WordPress använder den benämningen och för att jag kallar “kommandona” i HTML-koden för taggar. Jag tycker själv att de flesta av etiketterna är relevanta och därför är jag nyfiken på vilka du tycker skulle vara relevanta?

  MVH
  Björn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.