På Boomerang

Nu har jag varit på lägret i cirka fyra dagar. Jag har hunnit med en återträff, två programpass och diverse småaktiviteter. Lägrets ökända biljettsystem har jag dock undvikit.

I söndags (10:e augusti) kom vi fram till lägret runt tiotiden om jag minns rätt. Vi missade i varje fall invigningen. Enligt andra på lägret var det ingen större förlust då invigningen, enligt dem, var marginellt bättre än “The Compass” på Jiingi, d.v.s mycket dåligt.

Måndagen gick mest åt till att bygga upp vår del av byn. Eftersom vi kom fram så sent dagen innan hade vi bara hunnit med det viktigaste. Nu satte vi upp vårt partytält och spisen vi hade med oss. Jag säger vi men egentligen var det de andra i laget som ordnat allt praktiskt. Jag har bara hängt med och försökt vara till hjälp. Jag hann även med att träffa en del kamrater från Blå hajk och EB. Några av oss stod och pratade om Blå hajk (och lite till) i över två timmar.

Tisdagen började jag röra mig runt på lägret. På morgonen hade jag hämtat ut en biljett till geocachingen. Jag hittade ingen av skatterna men gick däremot tvärs över ön genom dess skog för att komma fram till några gamla värn. Frågan är om det var värt ansträngningen men mycket vandring blev det. Cirka 20 000 steg allt som allt.
Senare på eftermiddagen var jag på fotopasset där vi fick lära oss lite grundläggande om systemkameror och fota med desamma.
På kvällen var det lägerbål. Inget speciella överraskningar men lite småtrevligt som lägerbål brukar vara. Det regnade lyckligtvis inte särskilt mycket.

Onsdagen tillbringade jag med två olika saker. Större delen av dan besökte jag sjöräddningens helikopter som flugits till Vässarö för att vi deltagare skulle få möjlighet att veta mer om deras arbete. Jag fick reda på en hel del intressanta saker även om jag inte kan nämna något på rak arm.
På kvällen var det återträff för tält-funktionärerna på Jiingi. Vi vare runt 10-15 stycken som tittade på bilder, pratade och gjorde knappar med texten “Vi byggde Jiingi – 17 000 kvadratmeter” runt en R-sprint. Citatet är inte exakt återgivet.

Idag, torsdag, har jag och en Blå hajkkamrat besökt olika caféer och njutit av synen av seglare och kanotister som varit ute i regnet medan vi i fällstolar och under tak inmundigat goda milkshakes. Vi har pratat en del om vår Blå hajk och sett fram emot morgondagens återträff. Vi hoppas att riktigt många deltagare inklusive ledare kommer.

Mycket mer har jag inte hunnit med. Fortsättning följer…

Se även: Blå hajk 2007 och Boomerang 2008.

This entry was posted in Scouting and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.