Practical joke, programmeringsproblem, Earth Hour

Ett roligt practical joke i all sin enkelhet. Ett bra skämt är något alla kan uppskatta.

Som jag skrivit på min Citat-sida är en användare i princip liktydigt med en idiot. Jag kan tillägga att det även gäller programmerarna själva ibland. Igår tillbringade jag en massa tid med att få ett PHP-script att uppdatera rätt värde i en databas. Oavsett vilket kommando jag skrev fungerade inte scriptet. Efter mycket om och men visade det sig att jag angivit namnet på en annan databastabell än den jag skulle ändra i. Detta bekräftar återigen att de flesta fel är av enkel art.

Slutligen vill jag informera om att jag kommer att stänga ner den här webbplatsen den 28 mars mellan klockan 20:30 till 21:30, eller längre. Detta för att rikta uppmärksamhet mot Earth hour.

This entry was posted in Allmänt, Filmklipp, IT och teknik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Practical joke, programmeringsproblem, Earth Hour

 1. Olof says:

  Hej. Det var jag som pratade med er under öppethus.

  Skulle du kunna kolla upp vad det är för databaser man jobbar med? Vill helst inte att det är mssql. mysql är ju lite bättre så att säga.

  Ditt kontaktskript funkar inte så jag kan inte kontakta dig.

  MvH olof

  • Webbmaster says:

   Det svar jag har fått på frågan är att man får lära sig i stort sett båda två då språken tydligen inte skiljer sig särskilt mycket. Nästa tisdag, 2009-03-31, börjar en kurs om databaser. Då ska jag kolla upp frågan bättre.

   Vad gäller kontaktformuläret har jag åtgärdat felet nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.