Skrivbordsbilder

Som den uppmärksamme besökaren har lagt märke till lade jag igår upp en del bilder från Wikimedia Commons på sidan Skrivbordsbilder 5040×1050. Det rör sig om skrivbordsbilder för datorskärmar i formatet 5040×1050 pixlar, det vill säga datorer med flera inkopplade skärmar. I Windows kan det vara svårt att använda en bild över flera skärmar men ett program som löser detta på ett snyggt sätt är DisplayFusion. Som det är nu finns det Commons-bilder i formaten 1280×800 och 5040×1050 pixlar. Mina egna Portfolio-bilder finns i formatet 1280×1024 pixlar.

Undersökningsformulär för skärmuppsättningar

Min fundering är nu vilka bildformat du skulle kunna vara intresserad av. För att ta reda på det vill jag först veta hur många skärmar du använder? Den frågan förutsätter att dina skärmar är ordnade bredvid varandra som på bilden Skärmformateringar(såhär kollar du!). Är de inte det, skriv en kommentar och berätta hur du ordnat dem. Tänk på att om du har fler uppsättningar skärmar(vad är en skärmuppsättning?), till exempel en skärmuppsättning hemma och en uppsättning på jobbet kan du kryssa i flera alternativ!

Hur många skärmar har du bredvid varandra?

View Results

Loading ... Loading ...

Slutligen behöver jag också veta vad din skärm har för upplösning?(såhär kollar du!) Den frågan förutsätter att ALLA dina inkopplade skärmar har samma upplösning. Har de inte det, skriv en kommentar och berätta vilka upplösningar de har. Tänk på att om du har fler uppsättningar skärmar, till exempel en skärmuppsättning hemma och en uppsättning på jobbet kan du kryssa i flera alternativ!

Vilket format har dina skärmar?

View Results

Loading ... Loading ...

Jag hoppas du förstod hur jag menade. Om du svarat på frågorna ovan kan jag räkna ut hur din skärmuppsättning ser ut och även vilken som är den vanligaste skärmuppsättningen. På så vis får jag ett underlag till vilka bildformat jag ska skapa. Var något oklart? Skriv en kommentar!


1. För att få fram samma fönster i Vista öppnar du Startmenyn och väljer Kontrollpanelen. Därefter Anpassning -> Bildskärmsinställningar.
Jag har inte kört flera skärmar i XP men jag tror du ska öppna Startmenyn och välja Kontrollpanelen. Därefter Bildskärm -> Inställningar.
Som du ser på min bild har mina skärmar upplösningen 1680×1050 pixlar (bildpunkter).

2. En skärmuppsättning är de skärmar som används samtidigt och tillsammans på en (1) dator. Om du har två skärmar till din jobbdator är det en skärmuppsättning och har du en hemmadator med bara en skärm är det en annan skärmuppsättning.

This entry was posted in IT och teknik, Omröstning and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Skrivbordsbilder

  1. Jag har två olika upplösningar kan man säga. 3200 X 1200 är det inställt, men detta fungerar inte riktigt eftersom att jag kör med en 24″ och en 19″. En 19″ kan inte blir mer än 1024 i höjd och därmed så hamnar de 1200 i höjd lite fel. Men jag kör windows så blir det så att ena skärmen får 1900 X 1200 och den andra 1280 X 1024.

    Jag vet, aningen “konstigt”, men så är det. Ett annat tips är också att du börjar använda ett statistikverktyg som kan hämta information om vad för upplösningar som dina användare har på sina datorer. Google Analytics är ett exempel och det finns tillägg till wordpress som fixar in det i bloggen åt dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.