So much to do and so little time

Sedan förra inlägget har det hänt en del. Faktiskt så mycket att jag inte hunnit blogga om det. Kortfattat har jag gjort följande:

  • Kommit hem från lägret
  • Ställt iordning studentlägenheten
  • Varit med på insparken
  • Börjat mina första högskolekurser

Varje enskild punkt kan brytas upp i flera mindre men jag tror att vi bör följa den gamla devisen “less is more”.

Däremot är det värt att nämna en av kurserna, linjär algebra. Matematik med andra ord. Det fantastiska är att man med den matematiken kan lösa ekvationssystem med fler än tre ekvationer och tre obekanta. Nördfaktor hög, jag vet, men otroligt ändå.

En del invänder kanske att man inte kommer ha nytta av sådant. Kanske inte, men vad är nyttan med att kunna lösa Rubiks kub , regera i ett familjespel eller kunna flera språk när engelskan räcker mer än väl?

Sedan kan jag inte komma på så mycket mer på rak arm. Jag ska försöka hitta ett skrivbord som fungerar. Det jag har nu är alldeles för högt. Mer om detta senare.

Se även: How to solve a Rubik’s Cube.

This entry was posted in Allmänt, Studentliv and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.